top of page

Lekker eten in Buenos Aires in 2024: tips van een local

Bijgewerkt op: 9 jun.

Buenos Aires is een echte culinaire bestemming. Of je nu benieuwd bent naar de meest traditionele gerechten, of naar internationaal en experimenteel, naar vlees of vegetarisch, Buenos Aires heeft voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de enorme diversiteit en geweldige kwaliteit van het eten (en drinken)  in deze bruisende stad. Natuurlijk moet je wel weten waar je moet aanschuiven, daarom deel ik een lijstje met onze favoriete restaurants 


Ontbijt in Buenos Aires


Veel porteños ontbijten buiten de deur. De traditionele cafés fungeren als een verlengstuk van het huis, en als een belangrijke ontmoetingsplek in een wijk. Het ontbijt bestaat hier vaak uit een kop koffie met een paar tostados of een medialuna (croissant). El Hipopótamo, El Federal, La Poesía zijn een aantal sfeervolle oude cafés in San Telmo. London City is een klassieker vlakbij Plaza de Mayo, en in de prachtige Confitería Ideal waan je je in het Buenos Aires van het einde van de negentiende eeuw. Er zijn ook tentjes voor een uitgebreide brunch, of een gezond ontbijt, zoals Panadería Malvón in Villa Crespo, of een van de vele tentjes rondom het Plaza Armenia in Palermo. 


Lekker lunchen


In de stad vind je genoeg leuke lunchcafes en restaurants waar je kunt genieten van een ontspannen lunch. Let op: Argentijnen eten ‘s middags vaak warm en meestal tussen 13.00 en 14.00 uur. Bij veel restaurants in het centrum kun je terecht voor een zogenaamd menú del dia. Vaak krijg je dan meerdere gerechten en een drankje. In het centrum, in de buurt van het meeting point voor onze fietstours is een heerlijke plek voor lunch op een prachtige patio, verstopt achter de muren van een oud klooster. Dit Claustro Santa Catalina is te vinden op de hoek van de straten Viamonte en San Martin. Ook in het statige gebouw van de Círculo Militar kun je op de binnenplaats heerlijk zitten voor een lunch.  Wil je liever gewoon een broodje eten voor de lunch, dat kan ook. Vooral in de wijken Palermo, Villa Crespo en San Telmo vind je veel goede bakkers en lunchtentjes waar je terecht kan voor vers volkoren brood en salades. Bijvoorbeeld bij bovengenoemde ontbijttentjes of bij Fifi Almacén, Panadería Malvon, Cocú, Panadería Salvaje en Hierba Buena. Of ga naar Love in Roll voor de beste falafel wraps, 


‘s Avonds uit eten


Argentijnen gaan vaak en graag uit eten. Het is heel normaal in Argentinië om uitgebreid te tafelen en hier dan ook écht de tijd voor te nemen. Dat doen de Argentijnen vaak op zondagmiddag. Maar ook ‘s avonds kun je natuurlijk uitgebreid dineren. Veelal eten de locals een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het is daarbij gebruikelijk om voor- en nagerecht te delen als je geen grote eter bent. Na afloop blijven ze vaak nog lang hangen, dat wordt in de Argentijnse eetcultuur de ‘sobremesa’ genoemd. Omdat het culinaire aanbod enorm is heb ik een lijst gemaakt met onze favoriete plekken per categorie. Achter ieder restaurant staat de wijk waar het gevestigd is.


De beste Parrillas


Een bezoek aan Buenos Aires  is natuurlijk niet compleet zonder bij een parrillas te hebben gegeten. Deze traditionele restaurants zijn een belangrijk onderdeel van de Argentijnse eetcultuur. Het aanbod in de stad is enorm, dus ik heb een aantal van mijn favoriete adresjes voor je op een rijtje gezet:


  • El Preferido de Palermo: van dezelfde eigenaren als sterrenparrilla Don Julio, maar een stuk betaalbaarder en sfeervoller. (Palermo)

  • Lo de Jesús: klassieker, wit tafellinnen en altijd goed. (Palermo)

  • El Pobre Luis: deze authentieke parrilla vlakbij de barrio Chino hangt vol met voetbalshirts. (Belgrano)

  • Corte Comedor: Licht en modern, parrilla next level. (Belgrano)

Vegetarische favorieten:


  • Chui: Prachtige binnenplaats, grote open keuken. Top top! (Villa Crespo)

  • Sacro: Stijlvol interieur en patio. (Palermo)

  • Marti: Hip, London stijl open restaurant. (Recoleta)
Overige favorieten:
32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page