top of page

Voetbalstadions

Een onvergetelijke belevenis voor voetballiefhebbers.


Argentinië is natuurlijk het voetballand bij uitstek, en Buenos Aires voetbalhoofdstad van de wereld.  Niet alleen wedstrijden van de Cinco Grandes, de vijf grote clubs van Argentinië (Boca Juniors, River Plate, Racing Club, Independiente en San Lorenzo) maar ook duels van kleinere clubs zijn een geweldige ervaring om mee te maken. Alle clubs hebben een uitbundige supportersclub, die voor een enorme sfeer zorgt in en rond het stadion. Zo is letterlijk iedere wedstrijd één groot feest, met vuurwerk, vlaggen en muziek. 

Wil je een wedstrijd bezoeken? Wij hebben een contactpersoon die dit op een veilige en betrouwbare manier voor je kan regelen. Ook organiseren wij voetbal tours waarbij een gespecialiseerde gids je meeneemt naar de mooiste stadions van de stad, ook die in obscure wijken waar je op eigen gelegenheid niet zo snel zou komen. We vertellen je alles over de geschiedenis en de actualiteit van de clubs, de anekdotes en bijzonderheden. En natuurlijk laten we je alle fantastische street art rond de stadions zien. Bezoek met ons de art deco voetbaltempel van Huracan, ervaar de totale gekte rond Maradona bij het stadion van Argentinos, bezoek de voetbalhemel La Bombonera en bekijk in El Monumental de paal waar Rensenbrink tegenaan schopte.

boca juniors logo

Boca Juniors 

La Bombonera, het iconische stadion van Boca Juniors, ligt midden in de wijk La Boca. Een must voor voetbalfans en groundhoppers die van alle uithoeken van de wereld hier naartoe komen. De steile tribunes, de bijzondere akoestiek en sfeer, en natuurlijk de fanatieke hinchada maken van iedere wedstrijd in dit stadion een intense belevenis. La Bombonera heeft een capaciteit van ongeveer 54.000 toeschouwers. In deze video geeft gids Sander je vast een eerste indruk van deze voetbaltempel en de wijk eromheen.

river plate logo

River Plate

El Monumental is het stadion van River Plate, het stadion waar Rensebrink op de paal schoot in de WK finale van 1978.  Het heeft een capaciteit van meer dan 70.000 toeschouwers, en is na de recente verbouwing nog indrukwekkender. El monumental is vaak het toneel van belangrijke wedstrijden, ook omdat het de plek is waar het Argentijnse nationale elftal speelt. In deze video neemt Sander je vast mee naar de wijk Nuñez.

argentinos juniors logo

Argentinos Juniors

Een van onze meest geliefde stadions is dat van Argentinos Juniors, midden in de wijk Paternal. Het stadion is vernoemd naar Diego Armando Maradona, die hier zijn professionele debuut maakte in 1976. Rondom het stadion zijn prachtige murals (muurschilderingen) als eerbetoon aan Pluisje, en er is na zijn dood zelfs een kapelletje gemaakt waar alle briefjes, tekeningen, t shirts, kaartjes etc die na zijn dood spontaan voor hem werden neergelegd te zien zijn. En van de mooiste clubs van Buenos Aires! Sander laat je in deze video zien waarom.

huracan logo

Huracán

Het stadion Tomás Adolfo Ducó kan met recht een van de mooiste stadions ter wereld genoemd worden. Dit Art Deco bouwwerk is de thuisbasis van Club Atlético Huracán, en ligt in de volkswijk Parque Patricios, een wijk met een rijke geschiedenis en levendige traditie van street art en muurschilderingen rond het stadion. We nemen je hier graag mee naar toe! Krijg in deze video vast een indruk van dit droomstadion.

racing club logo

Racing Club en Independiente

independiente logo

Racing Club en Independiente, oftewel de Clásico de Avellaneda. Deze derby in Buenos Aires is na ‘El Superclásico’ tussen Boca en River de belangrijkste van Argentinië. Pikant detail is dat de stadions pal naast elkaar liggen in de buitenwijk Avellaneda. Sander laat je dat in deze video zien. Een niet te missen stop in onze voetbaltour!

bottom of page